19 lutego 2016

Wysokobialkowe kulki rafaello




Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na jeden z moich ulubionych deserów proteinowych.
Kulki rafaello w wersji fit !
Ze względu na swoje wartości są idealne po treningu, a do tego są przepyszne !
Czy może być coś lepszego niż czyste białko w połączeniu z masłem orzechowym ?





Jogurt grecki i mleko możemy zastąpić 200g jogurtu naturalnego.
Jeśli chodzi o smak białka to ja używam białej czekolady, ale myślę, że inne również świetnie się sprawdzą :)




SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. W misce łączymy jogurt grecki i mleko (lub jogurt naturalny) z dwoma miarkami białka, mieszamy do połączenia składników.
2. Dosypujemy mąkę kokosową i ponownie mieszamy.
3. Dodajemy 2 pełne łyżki masła orzechowego (najlepiej 100% orzechów), mieszamy do jednolitej konsystencji.
4. Gotową masę wkładamy na kilka godzin do lodówki.
5. Kiedy mieszanina będzie dobrze schłodzona bierzemy wybrane nadzienie np. migdały i lepimy kulki z nadzieniem.
6. Gotowe kulki można obtoczyć w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzeszkach.

Deser podajemy na zimno, schłodzony :)





 






Zapraszam do śledzenia mojego konta na Instagramie



6 komentarzy:

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWYMI WPISAMI? ZOSTAW SWÓJ E-MAIL -->